انتشار خبر فسخ قرارداد علیرضا بیرانوند با باشگاه پرسپولیس در صبح دوشنبه ۱۲ تیر هواداران قهرمان فصل گذشته لیگ برتر ایران را در موجی از بهت و نگرانی فرو برد؛ اتفاقی که در پشتپرده آن، یکی از فرماندهان سپاه پاسداران قرار دارد که در حال حاضر جزو ثروتمندترین ایرانیان دنیا محسوب میشود.
دروازهبان اول تیم ملی ایران روز دوشنبه با حضور در ساختمان سازمان لیگ فدراسیون فوتبال ایران، قرارداد خود با پرسپولیس را به دلیل اجرا نشدن تعهدات مالی یکطرفه فسخ کرد تا نگرانی هواداران و یحیی گلمحمدی برای فصل آینده که حضور در لیگ قهرمانان آسیا نیز جزئی از آن است، بیشتر شود.
در حالی که رضا درویش، مدیرعامل قرمزهای پایتخت، در روزهای اخیر از توافق مالی قطعی با بیرانوند و تداوم حضور او تا دو سال دیگر در دروازه پرسپولیس خبر داده بود، اکنون پیشنهاد نجومی و باورنکردنی باشگاه استقلال به بهترین دروازهبان ایران در سالهای اخیر در حال تبدیل کردن علیرضا بیراوند به «یاغی» جدید فوتبال ایران است.
با توجه به مشکلات مالی عمده استقلالیها که به دلیل بدهیهای مالی چندماه قبل به حذف این تیم از لیگ قهرمانان آسیا منجر شد، اکنون این سوال برای هواداران فوتبال مطرح شده که رقم ۱۲۰ میلیارد تومانی که باشگاه استقلال در مجموع و برای یک فصل به بیرانوند پیشنهاد داده، قرار است از کجا تامین شود؟
خبرگزاری ایسنا، روز یکشنبه یازدهم تیرماه در گزارشی اعلام کرده بود که باشگاه استقلال تهران پیشنهاد ۹۵ میلیارد تومانی خود را به علیرضا بیرانوند ارائه کرده است. پس از انتشار این خبر، مدیران هر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس آن را تکذیب کردند، اما امروز و پس از فسخ قرارداد بیرانوند با پرسپولیس، خبرگزاری ایسنا در گزارشی تکمیلی، افزود که «یک هوادار متمول استقلالی که رابطه خوبی با بیرانوند دارد، از هفتهها قبل پیشنهاد پیوستن این دروازهبان به استقلال را مطرح کرد و حتی دیشب (یکشنبه) هم جلسهای با بیرانوند برگزار کرد تا خیال او درباره نحوه پرداخت پیشنهاد مالی استقلال را راحت کند».
پیگیریهای ایندیپندنت فارسی نشان میدهد که این فرد میلیاردر که با مدیرعامل سپاهی و همچنین جواد نکونام، سرمربی جدید استقلال، رابطه صمیمانهای دارد، عبدالرضا موسوی، از فرماندهان سپاه پاسداران و مالک شرکت هواپیمایی زاگرس، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، هتل داریوش، باشگاه استقلال خوزستان، گروه هتلهای لاله، پارک دلفینها و باغ پرندگان کیش، رئيس هيئتمديره انجمن شركتهای هواپيمایی ایران و مالک و عضو هیئتمدیره دهها شرکت و هلدینگ ریز و درشت دیگر در ایران است.
او پیش از این، مدتی عضو هیئتمدیره باشگاه استقلال تهران بود و اکنون پیشنهاد ۹۵ میلیارد تومانیاش به بیرانوند که همراه با جوایز و آپشنها به ۱۲۰ میلیارد تومان در سال میرسد، بحران بزرگی برای باشگاه پرسپولیس ایجاد کرده است.
در آخرین تحولات درباره جدایی بیرانوند از جمع سرخپوشان، مدیران باشگاه پرسپولیس و یحیی گلمحمدی، ظهر دوشنبه جلسهای فوری برگزار کردند تا مانع از پیوستن ستاره تیمشان به استقلال شوند. از طرفی دیگر، خبرنگار حوزه پرسپولیس در وبسایت ورزش۳، ظهر دوشنبه در گفتوگو با صداوسیمای ایران، احتمال پیوستن «بیرو» فوتبال ایران به استقلال را بیش از ۸۰ درصد عنوان کرد.
همزمان وحید امیری، دیگر ملیپوش باشگاه پرسپولیس و دوست صمیمی علیرضا بیرانوند، در بخش روایتگر حساب اینستاگرام خود با بیان این نکته که «ما لرها سرمان میرود اما پای عهدمان میمانیم»، نوشت که «علیرضا جایی نمیره که قلب هواداران و عاشقان پرسپولیس شکسته بشه» تا بدین ترتیب، ابهامات درباره رفتن یا ماندن بیرانوند در پرسپولیس بیشتر شود.
عبدالرضا موسوی چطور به ثروتی افسانهای رسید؟
عبدالرضا موسوی در دو دهه گذشته همان مسیری را طی کرد که برخی فرماندهان دیگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چهار دهه اخیر با طی کردن آن به ثروتهای هنگفت و افسانهای رسیدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خبرنگاران حوزههای سیاسی و اقتصادی در ایران، در گفتوگو با ایندیپندنت فارسی تایید کردند که عبدالرضا موسوی اوایل دهه ۹۰ خورشیدی با حمایت چند فرمانده دیگر سپاه پاسداران علیه حسین ثابت بکتاش، میلیاردر ایرانی که در دهه ۸۰ با ساخت «هتل بزرگ داریوش» به سبک تخت جمشید در جزیره کیش مطرح شد، پروندهسازی امنیتی کرد و با استفاده از وامهای کمبهره و ارزهای دولتی، بیشتر سرمایههای ثابت بکتاش در ایران از جمله هتل داریوش (که با سرمایه ۱۲۵ میلیون دلاری ساخته شد)، سهام گروه هتلهای لاله و مجموعه پارک دلفینها و باغ پرندگان کیش را تصاحب کرد تا یکشبه به میلیاردر جدید ایران تبدیل شود.
در ادامه با استفاده از رانتهای اطلاعاتی، ارزهای دولتی و قدرت نظامی، عبدالرضا موسوی توانست در آبانماه ۱۳۹۶ بیش از ۵۱ درصد از سهام گروه ملی صنعتی فولاد ایران را که فولاد خوزستان نیز زیرمجموعه آن است به مبلغ یک هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان بخرد و پس از گذشت چند سال ثروت خود را چندبرابر کند.
موسوی که به دلیل تعلق خاطرش به باشگاه استقلال تهران چندسال قبل باشگاه استقلال خوزستان را هم خریداری کرد و با صرف هزینههای زیاد موفق شد این تیم را برای فصل جاری فوتبال ایران به لیگ برتر برساند، فروردین ۱۳۹۹ و پس از استعفا از هیئتمدیره استقلال تهران، در ادعایی جنجالی اعلام کرد که از «استقلالی بودن علیرضا بیرانوند» در دوران نوجوانی سند دارد.
درباره میزان دقیق ثروت عبدالرضا موسوی اطلاعی در دست نیست اما برخی خبرنگاران در ایران از «ثروت چند میلیارد دلاری» این فرمانده سپاه پاسداران در ایران و خارج کشور و همچنین کمکهای نقدی او به چند وزارتخانه در دولتهای روحانی و رئیسی سخن گفتهاند.
وبسایت گردشگری «پرشین هتل» خرداد ۱۴۰۰، طی گزارشی به بررسی تاریخچه هتل بزرگ داریوش پرداخت که در قسمتی از آن آمده است: «مالک جدید هتل داریوش کیش، آقای موسوی، یکی از بزرگترین میلیاردهای ایران و خاورمیانه است... به دلیل اینکه آقای موسوی جزئی از سپاه پاسداران کشور است، در هیچ سایتی نمیتوان اطلاعات دقیقی از ایشان یافت. آقای موسوی ثروت نامشخصی دارند و از مشهورترین افراد ثروتمند کشورماناند. کارمندان و پرسنلی که ایشان در اموال خود به استخدام در آورده، آنقدر تعدادشان زیاد است که آمار قابل ذکری در دسترس نیست.»
علی فرحبخش، روزنامهنگار اقتصادی، نیز مردادماه ۱۴۰۱ در مقالهای با تیتر «الیگارشهای ایرانی»، درباره رشد میلیاردرهای حکومتی در ایران در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «در ایران، تخصیص ارز دولتی، وام کمبهره و اختصاص مجوزهای خاص از مهمترین مصادیق سیاستهایی است که به ایجاد طبقه جدید الیگارشهای ایرانی انجامیده است. جالب است که دسترسی همگانی به فضای مجازی باعث شده است این جماعت تازهبهدورانرسیده به نمایش هرچه بیشتر مارکهای لوکس خود در فضای مجازی بپردازند و در واقع نمکپاش خود را بر زخمهای مردم سرریز کنند.»
اکنون به نظر میرسد عبدالرضا موسوی نیز یکی از چهرههای مورداشاره علی فرحبخش در مقالهاش است؛ میلیاردر تازهبهدورانرسیدهای که تلاش دارد با خرج کردن قسمتی کوچک از سرمایه بادآوردهاش به چهرهای محبوب میان میلیونها هوادار باشگاه استقلال تبدیل شود. برنامهای که با توجه به خیزش سراسری اخیر و افزایش خشم مردم ایران از حکومت جمهوری اسلامی و افراد وابسته به آن، بعید است به واقعیت بدل شود.